D.I.Y.

Hvordan jeg laver perleplader af fotografier. 

 Jeg har valgt ikke at bruge et af de automatiske programmer fra nettet, da jeg egentlig synes bedre om mit resultat på denne måde. Men.. hver sin smag :)

 Da jeg har mac har jeg downloadet programmet Gimp gratis fra nettet. Jeg har ladet mig fortælle at denne metode også kan bruges i windows paint. 
Her er fremgangsmåden.


Vælg/tag et billede. Det er essentielt at lyset kommer fra siden. Det kan være svært på forhånd at se hvilke billeder der giver et godt resultat. 
Vælg  markeringsværktøjet i venstre sidebar og marker det ønskede motiv. Jo mindre spildplads des bedre resultat. 
Beskær til det markerede område

Lav billedet i sort/hvid


Sæt først kontrasten HELT op - så bliver det lettere bagefter at vurdere hvordan man vil have lysstyrken. HUSK ikke at lave motivet for lyst, da det automatisk virker lidt lysere senere. 

Skalér billede. Altså, juster størrelsen / antal pixels. 1 pixel bliver til 1 perle. 
 en Hama plade er 29 x 29. Derfor er bredden her 58

Billledet vil nu fremstå meget småt. det forstørres blot.  (lup ikonet vælges)


Så skal der posteriseres. Her skal der være 3 farver. sort, hvid og grå.
 Nu er det praktiske med selve billedet lavet. Nu skal der lægges et gitter på. Det er det, der viser hvor pixelene skilles og derfor hvor perlerne skal sidde.
 jeg vælger en grøn farve  da den står i skarp kontrast til farvene i billedet. derefter ændrer jeg indstillingerne fra de automatiske 10x10 pixels ( altså at der er en streg pr. 10. pixel) til 1x1 ( altså, at hver perle/pixel har sit eget felt)

NB ! Gitteret vises kun i gimp . Hvis billedet gemmes og åbnes i andet program ses det ikke.  Ligeledes skal gitteret lægges på HVER gang man åbner billedet ( altså, hvis man går i gang, lukker computeren og skal fortsætt en anden dag, så skal gitteret atter sættes på)Så er der blot tilbage at forstørre og gå i gang.

Gitteret vises kun i gimp og hver gang billedet lukkes og åbnes påny skal gitteret atter lægges over. (jeg har ingen anelse om hvorfor det er sådan) Derfor (tror) jeg heller ikke man kan printe billedet ud med gitter, desværre.  Men husk at gemme billedet alligevel ;)

Alle eventuelle spørgsmål kan naturligvis stilles til mig :) så vil jeg opdatere så min DIY bliver mere brugervenlig. Så vær venlig at skriv hvis der er noget der er uforståeligt eller underligt.